Lezingen

Op dinsdag 11 april gaat de lezing over BLOED-LEEGTE. In de Traditionele Chinees Geneeskundige terminologie: Gan-xue-xu en Shen-xue-xu. De Gan is de lever en de Shen is het hart. 

 

De kracht van het bloed, wat de voedende, de smerende, de koelende en de zuurstof voorzienende waarde van het bloed is, wordt volgens de TCG bepaald door je verteringscapaciteit ( de Milt in de TCG ) en de inademungscapaciteit ( Longen ). Zij geven hun voeding en zuurstof,via de lever, aan het bloed, zegt de TCG filosofie. Verteer je onvoldoende, adem je onvoldoende goed in, dan wordt de kracht van het bloed zwakker. Dat heeft een enorm breed scala aan gevolgen. De belangrijkste daarvan is vermoeidheid. Maar ook van  pijn, kou, duizeligheid, misselijkheid, hoofdpijn , menstruatieklachten, enz., tot aan epileptie toe. 

 

Op de lezing probeer ik een inzicht te geven in de oorzaak en de gevolgen van BLOED-XU op het functioneren van het lichaam. Wat doet dat met je? Hoe manifesteerd zich e.e.a. , maar ook heel belangrijk: Wat kun je eraan doen?

 

Wilt u er meer van weten, en er is nog veel meer, kom dan naar de lezing op dinsdagavond 11 april. Om half acht begint het en het duurt tot ongeveer negen uur. Mocht u daarna nog vragen hebben, dan kan dat . We trekken daar de tijd voor uit, die daar voor nodig is.